Home / Blog / Bedrijfsleven steunt goede doelen in de zorg

 

Vanuit het bedrijfsleven wordt de betrokkenheid met de gezondheidszorg steeds groter. Zo wordt het Longfonds bijvoorbeeld gesteund door Landal GreenParks en Toyota, en wordt de Hartstichting gesteund door onder andere Manfield en Unilever.

longfonds-en-hartstichting

Diabetes Fonds

Ook het Diabetes Fonds wordt gesteund vanuit het bedrijfsleven, Scapino en Dolcis spelen hierbij een belangrijke rol. Samen hebben zij de Orchard diabetescollectie ontwikkeld. Dit zijn schoenen voor mensen met diabetes die last hebben van beginnende voetproblemen. Per verkocht paar gaat 1 euro naar het Diabetes Fonds.

Orchard-collectie

Eén van de gevolgen van diabetes is dat het gevoel in de voeten vermindert, daardoor lopen diabetespatiënten vaak wondjes en beschadigingen op zonder dat ze dit merken. Dolcis en Scapino hebben nu dus een schoenencollectie ontwikkelt die helpt bij het voorkomen van deze problemen. De schoenen hebben bijvoorbeeld een naadloze afwerking, zijn gemaakt van ademende materialen, hebben een niet knellende sluiting en een goed ondersteunend voetbed.

Diabetes-kenmerken

Belangrijk is ook dat de schoenen voor iedereen betaalbaar zijn: al vanaf 59,99 euro zijn de schoenen uit de Orchard-collectie verkrijgbaar. Om de schoenen voor meer mensen beschikbaar te maken, zal de collectie in het najaar van 2014 uitgebreid worden met verschillende breedtematen.

Research & development fonds

Om verder onderzoek te doen naar voetproblemen bij diabetespatiënten is het research & development fonds opgezet. Per verkocht paar schoenen uit de Orchard-collectie gaat 1 euro naar dit fonds. Inmiddels hebben Scapino en Dolcis al ruim 143.000 euro kunnen doneren.